De ce sa cumperi apartament printr-o agentie imobiliara

De ce sa cumperi apartament printr-o agentie imobiliara

Cumpararea unei case este un eveniment mare in viata oricui, mai ales dacă aceasta este prima ta casa. Probabil sunt multe lucruri pe care nu le cunoașteți, pentru că pur și simplu nu ati mai trecut prin procesul de cumpărare al unui apartament inainte.

Una dintre cele mai frecvente întrebări ale cumparatorilor pentru prima dată, este dacă au nevoie sa angajeze un agent imobiliar si la ce le este folositor.

Nu sunteti obligat sa colaborati cu un agent imobiliar la cumpararea unei case si mai mult puteti cauta imobile pe cont propriu si probabil tot veti lucra cu o agentie care reprezinta proprietatea vanzatorului si probabil tot veti achita acel comision de care va feriti in cazul in care proprietatea pe care ati vizionat-o va picat cu tronc. Ba mai mult agentul vânzătorului are cele mai bune interese ale vânzătorului în minte. El va încerca să obțina cel mai mare pret posibil pentru vânzător si sa reprezinte interesul vanzatorului in tranzactia imobiliara. El este, de asemenea, obligat să nu partajeze orice informații confidențiale despre clientul său cu tine.
Deci de ce sa nu angajati mai bine un agent care sa va caute o proprietate si pe care probabil il veti plati cu un comision negociat, mai mic decat comisionul pe care l-ati plati la agentul vanzatorului.

Colaborarea cu un agent imobiliar va ofera avantajul de beneficia de cunoștințele și experienta lui in căutarea imobilului. Agentul dumneavoastră vă va ajuta să găsiți o proprietate sau mai multe proprietati care să corespunda nevoilor si cerintelor dumneavoastră. El va asista apoi la negocieri pentru a vă ajuta să cumparati apartamentul la cel mai mic preț posibil.

Trebuie sa fiti sigur ca agentul imobiliar este unul competent care intelege cerintele clientului si care va colabora cu dumneavoastra si va va indruma cu maxim de profesionalism si dedicare. In acest caz agentul va va ruga sa semnati contractul de reprezentare si veti discuta de comisionul cu care il veti plati si in ce conditii.

Contractul de reprezentare trebuie sa apere clientul dar si agentia imobiliara de potentiale prejudicii dar sa si clarifice drepturile si obligatiile partilor, asemanator unui contract de munca.

Un agent nu ar trebui să te preseze să semnezi contractul de reprezentare imediat. Acesta este un semn rău în sine. În cazul în care după un timp sunteți încă nesigur, poti vorbi cu agentul despre semnarea unui acord care dureaza doar pentru o perioadă scurtă de timp. Ai putea lua în considerare, de asemenea, un acord de non-exclusiv, care permite agentului să vă reprezinte, dar, de asemenea, vă permite să lucrați cu alți agenți.

Daca nu era nevoie de agenti imobiliari aceasta meserie ar fii disparut de mult.

In momentul in care ati decis sa colaborati cu un agent imobiliar pentru cumpararea unui imobil, inseamna ca ati constientizat faptul ca agentul imobiliar poate face diferenta cand e vorba de gasirea locului unde va veti intoarce de la servici in fiecare zi, de locul unde vreti sa va dezvoltati social.

Agentul imobiliar va poate oferii consultanta juridica la cumpararea unui apartament, va poate sfatui in functie de nevoile dumneavostra asupra unor potentiale zone de interes in  functie de scoli, transport in comun, in functie de locul de munca, de parcurile din zona etc.

Agentul imobiliar pe care il angajati sa faca toate aceste servicii de vizionare si gasirea a apartamentului pentru dumneavoastra va superviza tranzactia, se va ocupa de actele imobilului, va mentine legatura cu cumparatorul, va negocia pentru dumneavoastra, va va comunica si consilia cu privirea la costurile ce implica cumpararea unui imobil, va stabili semnarea si va face toate demersurile pentru a ducea la finalizare tranzactia.

Trebuie sa luati in considerare faptul ca un agent imobiliar presteaza acest serviciu in fiecare zi, cu mai multi clienti si experienta face toti banii.

De aceea oricine se va gandi la rece va apela la un agent imobiliar pentru o tranzactie imobiliara la fel cum apeleaza la un doctor pentru operatie sau la un mecanic pentru revizia masinii sau un avocat pentru un eventual proces etc.

FPC Imobiliare este o agentie imobiliara care a inteles foarte bine care este rostul ei si rolul pe care il joaca in viata oricarui client. Motoul nostru este “continuitate printr-un serviciu de calitate”, de la noi toti clientii realizeaza aportul nostru la finalizarea tranzactiei imobiliare si faptul ca nu punem presiune pe ei inseamna ca avem incredere in clientii nostri, avem incredere in serviciile nostre si avem incredere in noi ca oameni.