Cum poti obtine casa pe care ti-o doresti

Cum poti obtine casa pe care ti-o doresti

Cu siguranta s-au scris numeroase articole pe acest subiect, dar ceea ce ma determina sa abordez si eu aceasta tema este simplul fapt ca lumea evolueaza, oamenii, conceptiile, ideile si gusturile se schimba si ele. Desi seamana, oamenii sunt diferiti. Fiecare dintre noi preferam un alt tip de mancare, un alt gen de muzica sau film, un anumit stil vestimentar, un singur mijloc de deplasare, un singur model de masina si un anumit nivel de confort. Pentru fiecare dintre noi confortul reprezinta altceva, iar aici as vrea sa vorbesc despre confortul propriei locuinte.

Pentru a te simti bine, confortabil, in propria locuinta, este necesar sa nu fii constrans de nimic din ceea ce este in jurul tau, de exemplu de spatiul acesteia, de culoare, de mobila, accesorii si decoratiuni, diverse obiecte vestimentare ce nu mai reprezinta interes, dar si obiecte de alt gen.

Un lucru important despre care trebuie sa tinem seama este tipul locuintei, pozitionarea acesteia, numarul de camere, numarul persoanelor care locuiesc aici etc.

Cu totii ne dorim o casa sau un apartament cat mai spatios, cu multe camere, accesibil din punct de vedere al pretului si intr-o zona cat mai buna. In realitate, lucrurile nu sunt simple. De aceea, in momentul in care ne hotaram sa achizitionam o proprietate imobiliara trebuie sa avem in vedere in primul rand venitul lunar, stabilitatea locului de munca, fluctuatiile pietei imobiliare si timpul necesar prospectarii pietei in scopul de a gasi locuinta dorita. Un real avantaj in acest scop il reprezinta agentia imobiliara care ne poate furniza orice informatie legata de acest domeniu, in plus, aceasta poate acorda atat consiliere, cat si intermediere credite, fara a mai fi necesar sa mergem la banca pentru a cauta cele mai avantajoase conditii de obtinere a unui credit. Pentru un cuplu sau pentru o persoana singura, cu foarte putin timp liber, aflata pentru prima data in ipostaza de achizitionare a unui imobil, agentia imobiliara reprezinta varianta cea mai eficienta.

Dupa cum am mai spus, cel mai important lucru este salariul si suma de care dispune o persoana care doreste sa achizitioneze un imobil. De cele mai multe ori, tinerii care fac acest pas au un venit mediu, opteaza pentru garsoniera si se orienteaza spre zone ale Bucurestiului precum Berceni, Titan, Militari, Colentina, Iancului. Pretul garsonierelor in aceste zone variaza in jurul pragului de 30.000 de euro, cele mai accesibile fiind cele situate in blocurile vechi, confort I si II, avand o suprafata cuprinsa intre 21-40 mp. In Militari, o garsoniera confort II, 21 mp, semidecomandata, an constructie 1986, etaj 2/4, se vinde cu pretul de 16.500 eur, in timp ce in Titan, Trapezului, o garsoniera confort I, 41 mp, etaj 2, se vinde cu pretul de 31.900 euro. Daca preferam o garsoniera intr-un bloc nou, an constructie 2012, putem alege cartierul Berceni unde o garsoniera confort I, de 43 mp, p/4, decomandat se vinde la pretul de 30.000 de euro.

Alti factori de care trebuie sa tinem seama in alegerea unei garsoniere sunt: locatia, ambianta acesteia, distanta fata de mijloacele de transport, de magazine, parc, piata, farmacie, banci, scoli, dar si de avantaje precum lift, parcare, asigurarea pazei si protectiei.

Odata achizitionata garsoniera, ne axam pe organizarea cat mai eficienta a spatiului si pe crearea unei ambiante cat mai moderne. In primul rand alegem o nuanta cat mai deschisa a peretilor, iar pentru cei care vor totusi un strop de culoare, pot alege o nuanta mai puternica ce se va aplica pe un singur perete. Ferestrele sunt cat mai mari, pentru o iluminare perfecta, perdelele in tonuri deschise, bucatarie open space, logie, mobilier elegant si cat mai simplu – o masa cu scaune pliante ce vor putea fi folosite si in living cu ocazia unei petreceri, toate acestea confera un aer modern al locuintei. Pentru a crea un ambient unitar, nuantele mobilei de bucatarie, dar si a living-ului trebuie sa fie cat mai apropiate. In acelasi ton se recomanda a fi si culoarea electrocasnicelor pentru a nu crea un disconfort vizual.

In ceea ce priveste aranjarea living-ului, putem opta pentru o canapea extensibila, un corp neextensibil si doua fotolii, o masuta de cafea ce poate indeplini si rolul de birou pentru laptop, un corp de biblioteca ce permite si instalarea unei plasme, alte corpuri, suspendate, pentru a oferi cat mai mult spatiu, iar pe hol, un dressing. Ghivecele cu flori naturale vor da un plus de culoare si vitalitate.

Mobilierul baii este cat mai simplu, fiind format dintr-un singur corp, cel mult doua, suspendate, ideale pentru cosmetice.

Aceasta este una dintre modalitatile de oraganizare cat mai eficienta a spatiului relativ mic al unei locuinte, specific unei garsoniere.