Cum devine practic intreg spatiul unei garsoniere

Cum devine practic intreg spatiul unei garsoniere

 

Cand spunem garsoniera spunem de fapt locuinta cu un spatiu destul de restrans. Pentru unii dintre noi lipsa spatiului este un factor important in alegerea locuintei, in timp ce pentru altii, acest lucru nu inseamna decat intimitate, confort si un sentiment de siguranta. Persoanele care opteaza de cele mai multe ori pentru acest tip de locuinta sunt persoane tinere, singure, cupluri necasatorite si cupluri recent casatorite care pot avea chiar si un copil mic, dar si varstnicii, in general cei singuri, pentru care spatiul nu mai constituie o necesitate.

Pentru a locui intr-o garsoniera trebuie sa ai un venit lunar mediu, sa fii student sau angajat si sa stii sa-ti organizezi cat mai eficient, confortabil si modern intreg spatiul pe care il ai la dispozitie.

Iata cateva idei de organizare a spatiului unei garsoniere cu o suprafata de 41mp, asemanatoare celei in care locuiesc si eu.

 

  1. In primul rand alegem nuanta peretilor. Pentru mai multa luminozitate am ales albul stralucitor, cu exceptia unui singur perete de culoare portocalie(aici puteti alege orice alta culoare precum galben, rosu, mov sau verde, rolul acestora fiind de energizare si dinamizare). Desi aceste culori sunt foarte puternice, in combinatie cu alb, au un efect de vitalitate. Aceeasi culoare portocalie se regaseste si pe covorul camerei, pe anumite portiuni ale mobilei de aici, pe mobila de bucatarie, mare parte a electrocasnicelor si bineinteles si in nuanta perdelelor. Mobila camerei jongleaza cu alb si nuante de portocaliu, canapeaua alba cu pernute decorative contrasteaza puternic cu negrul plasmei, sistemului audio si plitei. Intregul design are rolul de a crea o atmosfera cat mai vesela si cat mai tinereasca. Senzatia de imaculare, prospetime si confort - acesta este efectul dorit.

 

  1. Pentru a crea cat mai mult spatiu, bucataria este open space, iar balconul a suferit modificari pentru a deveni logie. Aici asezam ghivece cu flori si plante naturale intre cele doua scaune, unul alb si unul portocaliu, situate de-o parte si de alta a unei masute de cafea pe care se poate aseza si un laptop alb insotit de mouse-ul portocaliu..

 

  1. Mobila camerei consta intr-o canapea modulara cu spate si brate reglabile pentru optimizarea gradului de confort, care se poate transforma seara intr-un pat de marimi considerabile, (usor de achizitionat din magazine precum Ikea, Kika, iar cei cu un buget mai generos pot alege Mobexpert),o masa de cafea, dar mai inalta si mai lata, deoarece aici se mananca, scaune pliante, un corp de biblioteca, dar mai joasa, prevazuta cu mai multe spatii pentru depozitare, o plasma fixata pe unul dintre pereti, intre cele doua corpuri ale sistemului audio, un tablou in nuante vii asezat pe singurul perete portocaliu, o lampa decorativa asezata langa canapea si o lustra in nuanta perdelelor. Pe tavan au fost inserate mai multe spoturi pentru o iluminare scazuta pe timpul noptii si pentru o atmosfera perfecta in timpul unei petreceri. Camera este gata oricand pentru o petrecere, vizite, dar si pentru dormit.

 

  1. Mobila bucatariei este formata si din corpuri suspendate, avand unele spatii deschise unde nu se asaza nimic pentru a crea un design modern si a oferi o senzatie de aerisit.

 Nuantele de portocaliu ale mobilei si covorasului se imbina perfect cu albul peretilor si unor electrocasnice. Pentru a da un ton mai vesel, vasele din portelan sunt alese in nuante deschise de verde si galben.

 

  1. In hol, spatiul de depozitare a fost rezolvat cu un dressing alb-portocaliu si cuierul suspendat, continuat cu un pantofar. Covorasul este acelasi cu cel din bucatarie si baie. O vaza decorativa se afla langa dressing, spre intrarea in camera. Pentru un plus de eleganta, dar si pentru a oferi mai mult spatiu locuintei, singura usa care se pastreaza in interiorul garsonierei este usa baii.

 

  1. Baia pastreaza aceeasi nota moderna si aceleasi culori. Mobilierul este alcatuit dintr-o chiuveta asezata pe un suport din sticla, avand deasupra o oglinda mare, pe unul dintre pereti se afla doua corpuri de mobila suspendate – unul alb si unul portocaliu, unde se pot depozita obiectele personale, un suport pentru prosoape si o cabina de dus asezata pe colt.

 

  1. Gresia este aceeasi pe toata suprafata locuintei. Nuanta pe care am ales-o pentru a se imbina perfect cu aerul modern si ideea de spatialitate este un alb usor spre gri, cu dimensiuni ale placii destul de mari pentru efectul de spatiu larg, deschis, dar se poate opta si pentru parchet tip scandura.

 

Spatiile mici pot deveni atragatoare cu un strop de imaginatie, inspiratie si putin timp pentru modificarile ce se impun. Parcurgand cei 6 pasi, si dumneavoastra puteti transforma propria locuinta intr-un spatiu practic, luminos si confortabil.